Thursday, September 24, 2009
Home » , , , » Rahsia solat di awal waktu

Rahsia solat di awal waktu

1 Komen Telah Diberikan, Anda Bila Lagi
 
Em... raya, raya jugak... tapi solat perlu jaga.. ni nak bagi tau sikit tentang rahsia solat di awal waktu.. jom kita baca sama-sama.. [abadi_rindu]

Setiap peralihan waktu solat sebenarnya menunjukkan perubahan tenaga alam ini yang boleh diukur dan dicerap melalui perubahan warna alam. Aku rasa fenomena perubahan warna alam adalah sesuatu yang tida k asing bagi mereka yang terlibat dalam bidang fotografi.

Sebagai contoh, pada waktu Subuh alam berada dalam spektrum warna biru muda yang bersamaan dengan frekuensi tiroid yang mempengaruhi sistem metabolisma tubuh. Jadi warna biru muda atau waktu Subuh mempunyai rahsia berkaitan dengan penawar/rezeki dan komunikasi.

Mereka yang kerap tertinggal waktu Subuhnya ataupun terlewat secara berulang-ulang kali, lama kelamaan akan menghadapi masalah komunikasi dan rezeki. Ini kerana tenaga alam iaitu biru muda tida k dapat diserap oleh tiroid yang mesti berlaku dalam keadaan roh dan jasad bercantum (keserentakan ruang dan masa) - dalam erti kata lain jaga daripada tidur.

Disini juga dapat kita cungkil akan rahsia diperintahkan solat diawal waktu. Bermulanya saja azan Subuh, tenaga alam pada waktu itu berada pada tahap optimum. Tenaga inilah yang akan diserap oleh tubuh melalui konsep resonan pada waktu rukuk dan sujud. Jadi mereka yang terlewat Subuhnya sebenar s uda h mendapat tenaga yang tidak optimum lagi.

Baca artikel penuh

Leave a Reply

citra_rindu08@yahoo.com.my

One Response so far.

  1. jika kita berdisplin dalam solat...insya ALLAH.... hidup kita akan penuh dengan kedisplinan....

    salam aidilfitri....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Catatan Terkini

Powered by Blogger.